top of page

Biscuiti de casa cu unt



Daca iti doresti sa pregatesti acei biscuiti de casa pe care sa ii consume toata familia, atunci merita sa incerci aceasta reteta. Sunt simplu de pregatit, fara zahar adaugat, ii poti adapta pentru gusturile fiecaruia, dar mai ales isi pastreaza prospetimea pentru mai multe zile.


Cum de cele mai multe ori incerc sa imbin utilul cu placutul, aflata in vizita la parinti, am rugat-o pe mama sa caute in caietul ei de reteta acei biscuiti pe care ii pregatea cand eram mica. Zis si facut! Odata identificata reteta originala, am scos zaharul si l-am inlocuit cu stafide, astfel incat sa ii pot oferi linistita Anastasiei ca si gustare in saptamana urmatoare si sa fie si pe placul celorlati care sunt usor reticenti la preparatele specifice copiilor mici.


Ingrediente
  • 1 pachet unt

  • 3 linguri untura (pot fi inlocuite cu ulei de masline sau ulei de cocos)

  • 4 oua

  • 1 lingura amoniac

  • 380 gr faina

  • 100 gr stafide hidratate in apa

  • 50 gr nuca macinata

  • umplutura (optional) - gem de prune

  • scortisoara (optional) - pentru pudrat pe deasupra

  • zahar pudra (optional) - strict pentru pudrat pe deasupra



Modul de preparare

Se pun stafidele la hidratat in apa calduta. Dupa aproximativ 30 minute se blenduiesc cu blenderul vertical pana se obtine o pasta. Se adauga untul, untura (uleiul) si oualele, pe rand, si se omogenizeaza bine. Ulterior, se adauga faina si amoniacul stins in suc de lamaie.


Se intinde o foaie cu sucitorul si se taie in forma dorita. Cu cat foaia e mai groasa, cu atat vor fi mai pufosi. Grosimea foii influenteaza si timpul de coacere.


Se pun in tava pe hartie de copt si se coc la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 12-15 minute, in functie de grosimea lor, asa cum am mentionat mai sus. Daca foaia va fi foarte subtire, timpul de coacere este mai mic si vor iesi usor crocanti. Pentru a obtine biscuiti fragezi, recomand o foaie de grosimea a jumatate de centimetru.


In masura in care doresti, dupa ce sunt gata, ii poti unge cu gem de prune fara zahar si imbina doi cate doi.

Optional, poti pudra cu scortisoara sau zahar pudra, sau chiar ambele, in functie de gust si consumator. :)

Eu am folosit o forma mai mare cu care i-am decupat pe toti, am luat o parte dintre acestia si am decupat fieare biscuite in interior cu o forma mai mica, plecand de la ideea ca voi pune gem intre ei, iar deasupra putina nuca.


Pot fi pastrati intr-un recipient bine inchis, la temperatura camerei sau chiar in frigider pana la 5 zile.

Comentários


bottom of page