top of page

Biscuiti cu faina de mei


Acum cateva zile, dupa o zi de lucru de acasa, simteam ca trebuie sa ma mai joc putin cu Anastasia pentru ca nu ii acordasem atat de multa atentie pe cat mi-as fi dorit in ziua respectiva. In acelasi timp, rezervele de gustarele se terminasera si avem nevoie de ele pentru momentele in care ei ii este foame, iar masa inca nu este gata.


Amintindu-mi de momentele in care cautam retete cu faina de mei si avand asa ceva in casa, ne-am jucat impreuna facand niste biscuti foarte simpli, fara zahar, indulciti numai cu banana. Cum glutenul se introduce in jurul varstei de 8 luni, sunt potriviti si copiilor mici incepand cu aceasta varsta intrucat nu contin zahar, iar ingredientele din reteta se introduc toate pana la aceasta varsta.


Ingrediente
  • 200 gr faina mei

  • 200 gr faina de grau

  • 1 banana bine coapta

  • 200 ml lapte

  • 100 ml ulei de masline

  • scortisoara

Modul de preparare

Pornesti cuptorul si il setezi la 180 grade sau foc mediu.

Tapetezi o tava cu hartie de copt.

Intr-un castron incapator adaugi banana si o pisezi cu o furculita.

Adaugi jumatate din cantitatea de lapte si uleiul si omogenizezi bine.

Incorporezi faina de grau in ametecul umed. Adaugarea treptata a laptelui si a celor doua fainuri ajuta la o omogenizare mai bine si evitarea formarii de cocoloase.

Adaugi si cealalta cantitate de lapte, omogenizezi, dupa care adaugi faina de mei si scortisoara si incorporezi.

Cand aluatul este omogen si nelipicios, infainezi blatul de lucru si intinzi o foaie cu ajutorul sucitorului de aproximativ 0,5 cm grosime. Daca foaia este prea subtire, atunci biscuitii vor fi crocanti.

Folosind forme de biscuiti sau un pahar, decupezi biscuiti pe care ii pui in tava cu hartie de copt.

Bagi tava in cuptorul preincalzit pentru 12 - 15 minute pana ce capata o culoare aurie.

Pot fi serviti la micul dejun sa ca si gustare, simpli, cu gem fara zahar sau alaturi de un iaurt. Pot fi pastrati pana la 3 zile intr-un recipient bine inchis.

Spor la biscuit!

Comments


bottom of page