top of page

Biscuiți cu mere fără zahăr adăugat


Trebuie să îți mărturisesc că mereu mă gândesc la ce gustări ii pot pregăti Anastasiei astfel încât să fie cât mai sănătoase și să conțină cât mai puțin zahăr. Nu, nu folosim zahăr brut, ci numai sirop de arțar, sirop de agave sau miere, însă de această dată am vrut să ii fac biscuiți care să aibă un gust bun, fără zahăr adăugat, din ingrediente cât mai simple. După vreo două încercări, am ajuns la această rețetă de biscuiți care ies foarte buni și sunt prietenoși și cu bebelușii începând cu vârsta de 8 luni.

Ingrediente
  • 150 ml lapte de vacă (sau vegetal pentru copiii cu intoleranță la lactoză)

  • 120 ml ulei (preferabil de măsline)

  • 200 gr mere rase (proaspete sau călite în apă cu scorțișoară)

  • 500 gr făină

  • 1 plic praf de copt

  • pudră de vanilie

Modul de preparare

Se spală merele și se dau pe răzătoare. Dacă timpul îți permite, le poți căli în apă cu scorțișoară, altfel le folosești crude. A doua oară când am făcut acești biscuiți am avut mere călite în frigider, așa că am testat rețeta în ambele variante, cu mere călite sau cu mere proaspete.


Preîncălzești cuptorul la 180 grade, cu aer circulant, sau 200 grade căldură sus-jos.


Într-un castron adaugi laptele, uleiul, merele, scorțișoara și praful de copt și amesteci bine, iar ulterior încorporezi făina treptat în aluat și te asiguri că ai un amestec omogen.


Din aluatul astfel format faci suluri subțiri, din care tai, cu ajutorul unui cuțit, bucăți de aproximativ 4 centimetri, formând astfel biscuiții.


Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, așezi biscuiții în tavă și bagi tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru aproximativ 20 minute.


Când sunt gata, scoți tava din cuptor și îi lași la răcit pe un grătar sau chiar în tavă. La final i-am pudrat cu cocos pudră, acesta fiind un pas opțional.


Îi poți servi la gustare sau chiar la micul dejun cu fructe și/sau iaurt, Se păstrează în frigider, într-un recipient bine închis, pentru 2-3 zile.


Spor la biscuit! :)

Comments


bottom of page