top of page

Bomboane fara zahar


Azi e o zi cu multiple motive de sărbătoare printre care 2 ani de când Anastasia a început diversificarea și mai ales 2 ani și jumătate de când am devenit părinții ei. În mod normal aș fi pregătit un tort din acela bebelușesc cum regăsești în categoria Deserturi, însă, cum azi nu suntem acasă, m-am gândit că bomboanele fără zahăr sunt o alternativă foarte bună. Nu știu cum se procedează acum, însă, pe vremea când eram eu la școală, făceai sau nu petrecere de ziua ta, însa bomboane cu siguranță ofereai colegilor dacă aveai norocul ca ziua ta sau aniversarea numelui să fie în timpul anului școlar și nu al vacanței. Așa că de ce nu ai face în casă bomboane aniversare fără zahăr ori de căte ori ai un motiv de sărbătoare sau vrei ceva bun și sănătos?

Îți mărturisesc că a fost tare plăcut să îi pot spune Anastasiei că putem mânca împreună bomboane pentru că acestea sunt o alternativă sănătoasă la bomboanele clasice, sunt fără zahăr adăugat, ba chiar sunt potrivite și pentru bebeluși începând cu primele luni de diversificare.

Ingrediente
  • 1 banană mare, bine coaptă (150 gr)

  • 2 - 3 linguri pudră de roșcove (cacao),în funcție de cât de intens vrei gustul

  • 4 linguri caju/migdale/nuci măcinate

  • 9 linguri fulgi de cocos

  • 3 biscuiți fără zahăr / 3 linguri fulgi fini de ovaz

  • 1 linguriță scorțișoară

  • Suplimentar: 3 linguri de pudră de roșcove (cacao) sau fulgi de cocos sau vreo 2 - 3 biscuiți pentru a înveli bomboanele

Modul de preparare

Într-un castron pisezi banana cu ajutorul unei furculițe sau cu un mixer vertical.


Adaugi pudra de roșcove (cacao), nucile măcinate, fulgii de cocos, scorțișoara și biscuiții pisați/fulgii de ovăz și omogenizezi bine.


Din amestecul astfel obținut formezi biluțe de dimensiunea pe care o dorești.


La final, tăvălești biluțele prin fulgi de cocos sau biscuiți pisați cu scorțișoară sau pudră de roșcove.


Recomand să le bagi la rece până le servești, la fel cum se pot păstra foarte bine în frigider, într-un recipient bine închis pentru 2 - 3 zile.


Sper să îți placă!

コメント


bottom of page