top of page

Briose cu visine si faina de cocos


Azi am găsit vișine proaspete la magazinul din cartier, iar când Anastasia a spus ca vrea brioșe, deja misiunea a fost mai ușoara că știam ce am de făcut. Cum aveam și urdă în frigider, m-am gândit că e musai să le combin, plus că am ales să nu pun făină de grâu, ci făină de cocos.

Astfel, pentru niște brioșe rapide și extrem de gustoase, am folosit ingrediente puține și le-am pregătit în 10 minute, între două ședințe, astfel încât, la final de zi, copilul să fie mulțumit. :), și să am și micul dejun pregătit pentru a doua zi, urmând să i le ofer cu sau fără alte fructe lângă. Da, avem dimineți când vrea fructe de cum se trezește! :D

Partea și mai frumoasă este că aceste brioșe au consistența mai mult a unei budinci, așa că pot fi mâncate cu ușurință și de către copiii mai mici, inclusiv bebeluși în primele luni de diversificare, cât și de către aduți. Fie că adaugi siropul de arțar, ele sunt extrem de gustoase pentru că ce ar putea să fie neplacut în combinația de brânză și vișține cu iz de scorțisoară?!

Ingrediente
  • 300 grame vișine (cântărite cu tot cu sâmburi)

  • 2 ouă

  • 200 grame urdă (brânzică de casă/brânză de vaci)

  • 30 gr făină de cocos (poate fi înlocuită cu griș)

  • 10 grame griș (1 lingură)

  • 2 linguri sirop de arțar (opțional)

  • 1 linguriță scorțișoară

  • 1 praf de sare (opțional; are rolul de a accentua gustul fructelor)

  • Fulgi de migdale (nuci sau alune proaspete - opțional)

Modul de preparare

Pornești cuptorul și îl setezi la 180 grade sau foc mediu.

Pregătești formele de copt. Eu am folosit forme pentru brioșe din silicon. La fel de bine poți folosi o formă de tartă sau o altă formă de copt pe care o ungi cu unt sau o tapetezi cu hârtie. Eu folosind din silicon, nu le-am uns deloc, ci, la final, când brioșele au fost gata, le-am mutat din formele de silicon în hârtiuțe pentru brioșe.

Speli vișinele și le cureți de sâmburi.

Într-un castron, bați oualele bine. Poți adăuga și un praf de sare care are rolul de a accentua gustul vișinelor, însă acesta e un pas opțional. Încorporezi cu grijă urda, făina de cocos, grișul, siropul de arțar (opțional) și scorțișoara și amesteci până când totul devine un aluat omogen.

Încorporezi vișinele, cu tot cu zeama pe care și-o lasă, în aluat și amesteci din nou.

Cu ajutorul unei linguri, pui compoziția în formele de copt. Opțional, poți presăra pe deasupra migdale sau nuci sau alune, tocate sau măcinate, și un praf de scorțișoară.

Bagi tava în cuptor pentru 40 - 45 minute, pâna ce brioșele devin ușor aurii. Le scoti din cuptor si le lași la răcit înainte de a le servi.

Spor la prăjiturit!

Comments


bottom of page