top of page

Budinca de cuscus cu lapte si fructe


După ce Anastasia a împlinit 8 luni, am introdus în alimentația ei glutenul ceea ce mi-a permis să variez foarte mult preparatele pentru mic-dejun și cină. Printre multe altele, îi pregăteam frecvent aceasta budincă de cușcuș, fiind una dintre alegerile frecvente mai ales atunci când ora mesei ne prindea în afara locuinței pentru ca pot fi pregătite dinainte și au un gust excelent la temperatura camerei. Zilele trecute mi-am amintit de ea și nu am ezitat să o pregătesc, mai ales că urma ca eu sa nu fiu acasă la ora cinei.

Dacă vrei sa pregătești o gustare pentru tine sau cei mici, vrei o alternativa la orezul cu lapte sau brioșele clasice sau te întrebi ce altceva ai mai putea pregăti din cușcuș, atunci iti recomand cu drag să încerci această rețetă. Se face foarte rapid și o poți coace in forme de brioșe sau formă ceramică. Personal, o coc in formă de brioșe pentru ca așa m-am obișnuit de când Anastasia era mică, plus că dacă ramân, le pot servi a doua zi la mic dejun sau la gustare.

Din cantitatea de mai jos ies, în funcție de formele pe care le folosești, 8 - 10 brioșe.

Ingrediente
  • 70 gr cușcuș

  • 250 ml lapte

  • 1 ou

  • 1 banană

  • 100 gr fructe (vișine, cireșe, zmeură, afine, fructe de pădure, căpșuni)

  • 1 lingurița scorțișoară


Modul de preparare

Într-un castron încăpător, cântărești 70 grame de cușcuș, peste care adaugi laptele cald. Amesteci și lași deoparte pentru aproximativ 10 minute, amestecănd din când în când. Cușcușul se va hidratata.


Pornești cuptorul și il setezi la 180 grade cu aer circulant sau la foc mediu.


După ce au trecut cele 10 minute, adaugi in castron banana pisată, oul și scorțișoara și amesteci bine până ce amestecul devine omogen.


Adaugi fructele tocate sau întregi, în funcție de ce vrei sa folosești și incorporezi cu o spatulă. Eu aveam fructe de pădure congelate care la noi sunt nelipsite, așa că le-am adaugat exact in forma in care erau.

Cu ajutorul unei linguri pui din amestec in formele de brioșe pe care le-ai pus în tavă. Eu folosesc forme de silicon așa că nu a fost nevoie să le ung înainte. La fel de bine poți folosi tavă pentru brioșe pe care o tapetezi cu hârtiute sau chiar o formă de copt ceramică pe care îți recomand să o ungi cu unt sau ulei înainte de a pune compoziția.


Bagi tava în cuptorul preîncălzit pentru 40 - 50 minute sau până ce brioșele capată o culoare aurie.


Le lași la răcit și le poți servi ca atare la micul dejun, gustare sau chiar cină, copiii până în doi ani servind frecvent paste sau orez cu lapte sau legume la cină.


Poftă bună!

Comments


bottom of page