top of page

Budinca fara zahar cu fructe si curmale


Intr-o dupa-amiaza in care Anastasia trebuia sa vina de la cresa, stiind ca in ziua respectiva mancase destul de bine la cresa, m-am gandit sa ii pregatesc ceva usor si diferit pentru cina, plecand de la ideea ca ii promisesem sa ii dau fructe.


Astfel, pentru o budinca super gustoasa, cu ingrediente putine si fara zahar adaugat, am mers pe reteta de mai jos. E simpla, aveti posibilitatea sa pregatiti o budinca cu bucatele de curmale prin ea, asa cum am procedat eu, sau sa le blenduiti pentru un preparat mai fin. In plus, poate fi pregatit inclusiv pentru copii de la 7 - 8 luni daca deja au consumat produse cu amidon si curmale, iar fructele pentru decor pot fi inlocuite cu cele pe care deja le-ai introdus in diversificare. Mentionez ca diversificarea Anastasiei a fost lina, fara reactii alergice, motiv pentru care a consumat o varientate mare de fructe si legume inca din primele luni, insa am tinut mereu cont de regula celor 2-3 zile.

Ingredientele de mai jos sunt pentru 1 portie. In functie de cate portii doresti sa pregatesti, multiplici.


Ingrediente
  • 1 galbenus de ou

  • 200 ml lapte de vaca

  • 1 lingura amidon porumb/faina (! faina are nevoie de un timp de fierbere suplimentar, mentionat mai jos)

  • 4 curmale tocate (sau 25 gr stafide daca nu aveti la indemana curmale)

  • 3 biscuiti fara zahar (optional)

  • fructe de padure/orice alte fructe (optional)

Modul de preparare

Cu ajutorul unui tel, bati galbenusul de ou intr-o cratita pana ce face spuma.


Adaugi laptele si amidonul si continui sa omogenizezi. In locul amidonului poate fi folosita faina, insa aceasta are nevoie de un timp de fierbere suplimentar (+3minute).


Ulterior incorporezi curmalele tocate bucatele mici. Daca vrei sa eviti bucatelele de curmale, atunci le poti lasa la hidratat aproximativ 30 minute in apa calduta, dupa care le pui in blender si le mixezi impreuna cu 1 - 2 linguri din apa in care au stat la hidratat. Eu am facut reteta pe loc, asa ca nu am avut timp sa le las la hidratat.


Aprinzi aragazul, setezi la foc potrivit si pui cratita pe aragaz. Amesteci continuu ca sa nu se lipeasca, pana ce se ingroasa.


Cand budinca este gata, o transferi intr-un vas si o lasi sa se raceasca.

Intrucat Anastasiei ii plac foarte mult fructele, inainte de a pune budinca in castron, am pus un strat de fructe de padure, apoi un strat de budinca, apoi 3 biscuiti maruntiti si apoi iar budinca. La final am ornat cu 1 biscuite si fructe de padure.


Urmand pasii de mai sus, vei obtine o gustare sanatoasa in maxim 10 minute.


Sper sa iti placa!

Comments


bottom of page