top of page

Carne de pui cu sos teriyaki



Asa cum poate ati observat, gatesc frecvent carne de pui sub diverse forme pentru ca mi se pare pare mai usoara si mai versatila comparativ cu vita sau porc. Personal mananc si curcan, insa daca il pun pe tatal Anastasiei sa aleaga una dintre acestea doua, de fiecare data va opta pentru pui. Si musai nu de tara! :D

In toata aventura mea culinara incerc sa descopar noi retete si condimente astfel incat sa fie ceva diferit cat de des se poate, chiar daca baza este aceeasi. Astfel, am gasit o reteta recomandata de Gwyneth Paltrow pe care am adaptat-o astfel incat sa se potriveasca gustului si ingredientelor disponibile. Din ingredientele de mai jos ies 4 portii astfel incat le poti adapta in functie de cate persoane sunt la masa.

Ingrediente
  • 4 bucati de pui

  • 1/2 cana de otet balsamic

  • 1/2 cana de miere

  • Zeama de la 1 lamaie

  • 3 - 4 fire de ceapa verde

  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras

  • 1 lingurita coriandru

  • 2 - 3 linguri de apa

  • Piper

  • Sare (optional)

Modul de preparare

Intr-un ibric de inox amesteca otetul balsamic, mierea, zeama de la o lamaie, ghimbirul, coriandrul, un varf lingurita de piper si sare.

Pune ibricul pe foc si adu amestecul la punctul de fierbere si lasa-l cam 5 minute. Adauga apa si lasa-l sa se raceasca.

Spala carnea, condimenteaza-o cu sare (optional) si adauga peste ea marinata pregatita mai sus, incercand sa ungi fiecare bucata.

Adauga peste carnea cu marinata ceapa verde tocata marunt.

Acopera recipientul cu carne cu un capac sau folie alimentara si lasa-l in frigider pentru 30 minute, maxim peste noapte.

Dupa ce carnea a stat la marinat, o poti pregati pe gratar ca orice alta carne de pui sau in cuptor. Eu am pregatit-o in cuptor asa ca iti voi descrie mai jos cum am procedat.

Pune carnea intr-o tava, adauga jumatate de cana de apa si baga in cuptor la 200 grade. Verifici pe parcurs, iar daca apa s-a evaporat iar carnea nu este facuta, mai adaugi putina apa in tava.

Cand carnea este rumena si furculita intra usor in ea, poti scoate din cuptor.

O poti servi cu salata de orice fel sau cu brocolli sau fasole verde. De foarte multe ori eu am in congelator fasole verde sau brocolli pe care le fierb in apa pentru 5 - 8 minute. Scurg, adaug un cubulet de unt sau ulei de masline, piper, usturoi si sare (optional) si rezultatul este surprinzator de bun. In plus, fasolea verde sau brocolli pregatit in acest fel poate fi o masa in sine pentru copilul tau, fie ca e pranz sau cina, sau le poti folosi ca si garnitura la orice preparat de carne.

Spor la gatit!

Comments


bottom of page