top of page

Cartofi gratinati cu oua si mozzarella


Pentru o cina rapida in mijlocul saptamanii, m-am gandit la niste cartofi gratinati pe care sa ii servim cu sos de iaurt si salata.


Tatal meu face niste cartofi frantuzesti super buni, insa da, au smantana, multa smantana, iar eu prefer sa o consum in cantitati reduse atat in ceea ce priveste preparatele Anastasiei, dar si pentru mine. De cele mai multe ori o inlocuiesc cu iaurt, insa, de aceasta data am "ajustat" reteta pe care mi-o aminteam astfel incat sa reduc timpul necesar gatitului si sa putem citi o poveste in plus inainte de culcare.


Ingrediente
  • 8-10 cartofi

  • 4-5 oua

  • 4 fire de ceapa verde

  • 150 gr mozzarella

  • 1 lingura ulei pentru uns vasul de copt

  • Piper

  • Sare - optional


Modul de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja, aproximativ 30 minute sau pana ce furculita intra usor in cartof.

Se spala oualele si se pun si ele la fiert, intr-un alt vas. Personal le fierb cel putin 3 minute intrucat Anastasiei inca nu ii ofer oua cu galbenusul moale. In functie de cum le preferi, stabilitesti timpul propriu de fierbere. Cand oualele au fiert, le lasi la racit si le cureti de coaja.

Cat timp fierb cartofii si oualele, dai mozzarella pe razatoare si spala firele de ceapa verde. In absenta cepei verzi, poti folosi ceapa alba sau rosie.

Cand cartofii sunt fierti, scurgi apa si ii dai sub un jet de apa rece sau ii lasi putin la racit, dupa care ii cureti de coaja.

Pornesti cuptorul si il setezi la 170 grade sau la foc mediu.

Tai cartofii si oualele in rondele groase de jumatate de centimetru, iar ceapa o tai feliute subtiri.

Pregatesti vasul in care ii vei pune in cuptor si incepi sa pui un strat de cartofi, unul de oua, mozzarella, ceapa, sare (optional) si piper. In functie de dimensiunea vasului, continui pana ce termini toate rondelele de cartofi si oua si te asiguri ca ultimul strat va fi cel de mozzarella. Adaugi din nou sare (optional) si piper si cateva rondele de ceapa.

Cand ai terminat toate ingredientele de pus in vas, il bagi in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 minute, pana ce mozarella s-a topit si a capatat o crusta usor maronie.

Noi i-am servit cu salata verde si sos de iaurt, insa in functie de preferinte, poti adauga orice alt sos sau salata doresti.

Comments


bottom of page