top of page

Chec vegan cu fructe si faina de cocos, fara zahar adaugat



Am in casa faina de cocos pe care o folosesc in diverse combinatii cu alte tipuri de fainuri pentru a face briose cu fructe, precum briosele vegane cu mar si stafide, fara zahar. Azi insa am vrut ceva diferit, asa ca am inceput sa inovez, intrucat voiam un preparat care sa contina numai faina de cocos, nu si alte tipuri, fara zahar si de post si sa fie potrivit si pentru Anastasia.


Astfel, plecand de la alte retete de briose vegane, am facut aceasta minunatie care contine numai ingrediente vegane, are o consistenta cremoasa - sfaramicioasa si e foarte gustoasa. In plus, nu am adaugat deloc zahar sau faina de grau. Mai mult, e o prajitura potrivita si pentru copiii foarte mici care nu consuma zahar brut daca ingredientele din reteta au fost deja incluse in alimentatia lor.

Ingrediente
  • 1 cana faina de cocos

  • 1 banana bine coapta

  • 2 linguri seminte de in macinate

  • 6 linguri de apa

  • 1/4 cana ulei de masline (sau orice alt tip de ulei)

  • 1/3 lapte vegetal (am folosit de ovaz, insa il puteti inlocui cu lapte de vaca pentru copiii mai mici)

  • 1 cana de apa minerala carbogazoasa

  • O manuta stafide tocate

  • 1 lingurita praf de copt (optional)

  • 1 lingurita de scortisoara

  • 1 manuta fructe de padure (pentru decor)

Modul de preparare

Pana pregatesti compozitia iti recomand sa pornesti cuptorul si sa il setezi la 170 grade sau foc mediu, iar apoi sa pregatesti o tava de chec pe care o tapetezi cu hartie de copt sau o forma rotunda cu diametrul de maxim 20 cm.


Intr-un castron adaugi cele doua linguri cu seminte de in macinate si cele 6 linguri de apa si le lasi la hidratat pentru 10 minute.


Adaugi banana pe care o pasezi cu o furculita, uleiul si laptele vegetal si omogenizezi bine.


In acest amestec incorporezi faina de cocos si praful de copt. Aceasta va absorbi tot lichidul asa ca vei continua sa adaugi apa minerala si sa omogenizezi bine. Amestecul astfel format va avea o consistenta moale, dar nu lichida.

Daca nu ai faina de cocos si vrei sa folosesti faina de grau, atunci la o cana de faina de grau vei pune numai jumatate din cana de apa minerala carbogazoasa.


Dupa ce ai adaugat toata apa, incorporezi stafidele tocate si scortisoara cu ajutorul unei spatule sau al unei furculite.


Transferi amestecul astfel format in forma de copt tapetata cu hartie si pe desupra presari o manuta de fructe (eu am folosit fructe de padure) pe care le apesi putin sa intre in aluat.


Bagi tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 40 - 50 minute, pana ce se rumeneste putin deasupra si trece testul scobitorii.


Se serveste numai dupa ce s-a racit. In plus, iti recomand sa tai feliile putin mai grosute pentru ca asa cum iti spuneam la inceput, are o cosistenta usor sfaramicioasa.


Spor la prajiturit!

Comments


bottom of page