top of page

Ciuperci umplute


Iti spuneam si in alte articole ca incerc, pe cat posibil, sa avem si zile in care nu consumam carne si asta pentru ca pediatrul Anastasiei ne-a recomandat ca ea sa manance carne numai de 3 - 4 ori pe saptamana, in rest sa completam cu peste si oua si sa avem si o zi fara proteina animale.


In acest context, pentru pranzul de azi am pregatit ciuperci umplute, gata in numai 30 minute. Tot in primele luni de diversificare, pediatrul ne-a spus ca putem introduce ciuperci in alimentatia Anastasiei dupa varsta de 9 luni, cu conditia ca ele sa fie de cultura asa ca de cele mai multe ori acestea sunt ciupercile pe care le pregatesc, fie ca sunt albe sau brune.

Ingrediente
  • 15 ciuperci champignon

  • 2 morcovi micuti sau 1 morcov mare

  • 10 cm praz sau 1 ceapa

  • 50 gr mozzarella (optional)

  • Piper

  • Oregano

  • Sare (optional)


Modul de preparare

Indepartezi coditele ciupercilor si le speli bine. Palariile ciupercilor le dai deoparte, iar coditele le toci marunt.


Morcovul curatat si spalat il dai pe razatoarea mare, iar prazul in toci marunt.


Intr-o tigaie antiaderenta adaugi 2 - 3 linguri de apa si o pui pe foc, adaugi ceapa si o calesti, in apa, pentru 1 minut.


Adaugi morcovul si coditele de ciuperci taiate si amesteci din cand in cand pana ce se inmoaie, aproximativ 10 - 12 minute. Spre final adaugi piper, oregano si sare (optional).


Pornesti cuptorul si il setezi la 200 grade sau la foc mediu spre mare.


Intr-o tava in care ai pus hartie de copt, asezi ciupercile, optional adaugi un praf de sare in fiecare, iar apoi, cu ajutorul unei linguri, pui in fiecare ciuperca din amestecul pregatit in tigaie.


Daca nu vrei ca preparatul sa fie integral vegan, la final poti adauga putina mozzarella rasa. Eu am pus mozzarella pe cele pentru Anastasia pentru ca sunt mai gustoase si, topindu-se in cuptor, tine compozitia mai bine si sunt mai usor de mancat de catre cei mici.


Dupa ce ai umplut ciupercile cu amestecul de legume, cu sau fara mozzarella, le bagi in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 - 20 minute.


Le poti consuma ca si fel principal, dar le poti servi si ca garnitura alaturi de alte preparate.


Pofta buna!

Comments


bottom of page