top of page

Dovlecei umpluti cu carne de curcan si cheddar



Am găsit de curând dovlecei rotunzi la Lidl. De cum i-am văzut m-am gândit că sunt așa frumoși încât ar arăta tare bine umpluți cu carne, brânză sau legume.


Cum aveam niște piept de curcan și brânză cheddar în frigider, le-am combinat astfel încât să obțin un preparat potrivit pentru prânz sau cină, potrivit și pentru cei mici. Cert este că Anastasiei i-au plăcut foarte mult.



Ingrediente

  • 500 gr piept curcan

  • 120 gr brânză cheddar

  • 2 mâini spanac proaspăt sau valeriană

  • piper

  • oregano

  • busuioc

  • sare (optional)


Modul de preparare

Se spală dovleceii, însă fără a îi curăța de coajă, se taie pe lungime în jumătate și se scobesc în interior, cu ajutorul unei linguri, astfel încât să rămână de jur împrejur o grosime de 0.5 - 1 cm. Atentie, nu arunca pulpa pe care o vei scoate din interiorul legumelor.


Se pornește cuptorul și se setează la 180 grade, pe programul cu ventilație sau la foc mediu.


Se pune foaie de copt în tava în care urmează să le bagi la cuptor, după care pui jumătățile de dovlecei.


Se fac mici crestaturi cu cuțitul în interiorul legumelor și se sărează (pas opțional). Bagi legumele în cuptor timp în care te ocupi de carne.


Într-o tigaie aderentă pui o lingură de ulei și adaugi pieptul de curcan tăiat cubulețe mici și condimentezi după gust. Când s-a albit și e ușor făcut (aproximativ 10 minute), îl scoți pe o farfurie. În aceeași tigaie adaugi pulpa de dovleac (acea parte pe care ai scos-o din mijlocul lor si recomandam sa nu o arunci) tocată în bucăți mici, condimentezi și lași pe foc pentru 3-5 minute.

Oprești focul și adaugi peste dovleac bucățile de carne, spanacul/valeriana, brânza cheddar tăiată bucăți, piper, busuioc, oregano și sare (optional). Amesteci ușor.


Scoți tava din cuptor și cu amestecul astfel obținut, umple dovleceii.


Bagi din nou tava în cuptor și lași aproximativ 25 - 30 minute. Scoți tava din cuptor și poți servi imediat.


Spor la gătit și mâncat sănătos!

Comments


bottom of page