top of page

File de somon cu morcovi la cuptor


De cele mai multe ori in weekend pregatim peste. Preferam fileurile pentru ca Anastasia e dornica sa manance singura de foarte mica si nu are rabdare sa il curat, asa ca aceasta e solutia optima in cazul nostru.


In plus, urmand pasii din aceasta reteta, pestele nu se usuca in cuptor, timpul de pregatire este relativ scazut, iar gustul excelent. Mai mult, gatesti simultan pentru toata familia, reteta aceasta putand fi oferita si bebelusilor de la 7 luni. Daca insa nu doresti sa ii somon inainte de 1 an, atunci poti inlocui fileurile cu alt tip de peste precum pastrav sau salau. Recunosc ca pana la 1 an, Anastasia a mancat salau, pastrav si crap, iar somon abia dupa 1 an, considerand ca e un peste putin mai gras. Insa parerile sunt impartite asa ca ai libertate in a alege pestele.

Ingrediente

Pentru 3 portii

  • 3 fileuri de peste

  • 2 morcovi

  • 1 - 2 lamai

  • 1 - 2 linguri ulei de masline

  • Piper

  • Sare (optional)

Modul de preparare

Pornesti cuptorul si il setezi la 180 grade sau foc mediu.


Speli fileurile de peste si le stergi cu un servet de bucatarie (personal folosesc din cele din hartie).


Intr-o tava sau intr-un vas de yena, pui zeama de la 1/2 de lamaie, o lingura de ulei si fileurile de peste. Adaugi piper si sare (optional) si felii de lamaie pe fiecare fileu.


Cureti morcovii, ii speli si ii tai julien (betisoare subtiri) si ii asezi peste fileurile de peste. Condimentezi cu piper si sare (optional), acoperi tava sau vasul de yena cu folie de aluminiu sau capac si bagi in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute.


La final iei fileurile cu ajutorul unei spatule si le pui pe farfurie. Se servesc calde alaturi de o salata verde.


Pofta buna!

Comentários


bottom of page