top of page

Gratin de broccoli si cartofi la cuptor


Probabil ca vi s-a intamplat cel putin o data sa ramaneti cu anumite preparate de la mesele de sarbatori pentru ca uneori poate fi dificil sa gatesti fix cat consumi. In cazul meu, cel mai recent astfel de moment este masa de Paste si, cum incerc sa arunc cat mai putine alimente, azi am integrat oualele pregatite pentru Paste intr-un gratin servit la masa de pranz.


Cand ai la dispozitie cateva ingrediente simple, inclusiv oua fierte, si vrei sa pregatesti masa de pranz sau cina pentru toata familia, inclusiv pentru bebe incepand cu varsta de 10 - 12 luni, atunci acest gratin de broccoli si cartofi la cuptor este o reteta pe care merita sa o incercati. In cazul nostru a avut succes total intrucat Anastasia a mancat pana la ultima bucatica. :)

Ingrediente
  • 5 - 6 cartofi medii

  • 400 gr broccoli

  • 1 fir praz

  • 6 oua

  • 400 gr iaurt (preferabil 10% sau 3,5%)

  • 250 - 300 gr mozzarella sau cascaval

  • Piper

  • Oregano

  • Sare (optional)


Modul de preparare

Speli cartofii si ii fierbi in coaja. Ca sa te asiguri ca au fiert suficient, poti folosi furculita. Daca furculita intra usor in cartof, atunci acestia sunt fierti.


Intr timp, fierbi si broccoli putin, pentru aproximativ 7 - 10 minute din momentul in care apa ajunge la temperatura de fierbere.


Separat fierbi si oualale pentru 5 minute.


Cand toate ingredientele sunt fierte, scurgi apa si cureti cartofii si oualele de coaja.


Pornesti cuptorul si il setezi la 180 grade sau foc mediu.


Intr-un vas de yena sau o tava, pui putin ulei pe fundul vasului si ingredientele pe straturi in ordinea urmatoare: cartofii pasati cu furculita, piper si sare (optional), iaurtul, jumatate din cantitatea de praz taiat feliute subtiri si 200 gr de mozzarella taiata felii. Daca nu aveti mozzarella, la fel de bine puteti folosi si cascaval.

Personal prefer mozzarella intrucat aceasta am putut-o include in alimentatia Anastasiei inainte de varsta de 1 an fiind mai putin sarata comparativ cu cascavalul pe care si acum il consuma ocazional.


Dupa aceea adaugi oualele taiete felii, broccoli si restul de feliute de praz, iar la final restul de mozzarella data pe razatoare, oregano si din nou piper si sare (optional).


Bagi vasul in cuptorul preincalzit pentru 20 - 30 minute pana ce toata mozzarella se topeste si se rumeneste usor.


Se serveste cald,


Pofta buna!

Kommentare


bottom of page