top of page

Guacamole


Ieri am intrat intr-un hypermarket dupa mai bine de doua luni in care cele mai multe dintre cumparaturi ne-au fost livrate la usa. Drept sa iti spun, imi era dor sa merg sa vad bogatia de fructe si legume. Cumva am mers targetat ca sa reduc pe cat posibil timpul petrecut acolo. Stiam clar ca imi doresc avocado, pe langa alte cateva lucruri de stricta necesitate.


Pentru ca am gasit avocado bine copt care arata minunat, pentru micul dejun de azi am pregatit pasta de avocado, cunoscuta de cei mai multi ca si guacamole, un preparat in care puteti adauga diverse ingrediente care sa corespunsa cat mai bine gustului vostru. Se pregateste rapid si poate fi oferit inclusiv copiilor dupa varsta de 6 - 7 luni, in functie de ingredientele deja introduse in diversificare.

Ingrediente
  • 1 avocado bine copt (daca avocado este tare, mai asteptati cateva zile pentru ca momentan nu este potrivit pentru guacamole)

  • 1 lingura zeama de lime (lamaie)

  • 1 lingura ulei de masline

  • Sare (optional)

  • Piper

  • 5 cm ceapa verde (eu am pus partea partea cu frunze)

  • 1 lingura nuca macinata (optional)

  • In functie de gust, mai puteti adauga 1 rosie tocata marunt (2 -3 rosii cherry), patrunjel verde, coriandru verde, chilli, ardei iute, 1 -2 catei de usturoi, cativa muguri de pin, mix de seminte

Modul de preparare

Asa cum spuneam mai sus, este important ca avocado sa fie bine copt, adica sa fie usor moale cand apesi cu degetul. Daca nu e copt, il poti lasa afara pentru cateva zile, dar nu pana devine foarte moale, acela fiind momentul cand e deja stricat.


Speli avocado, il tai pe din doua de jur impreujur, rotesti putin si se desprinde in doua bucati. Scoti samburele si cu ajutorul unei linguri, scoti pulpa de avocado din coaja.


Intr-un castron pui avocado si cu ajutorul unei furculite il pasezi bine.


Adaugi condimentele, ceapa tocata foarte marunt, eventual rosiile si usturoiul, uleiul, zeama de lamaie si amesteci bine, pana la omogenizare.


Dupa ce omogenizezi bine, poti adauga nuca macinata, muguri de pin sau un mix de seminte si masa este gata.


Il poti consuma cu paine, eventual prajita, si se asociaza foarte bine cu branza, oua si rosii. La fel cum il poti transforma intr-un sos pentru niste cartofi wedges facuti la cuptor. Alegerea iti apartine! :)


Pofta buna!

Kommentare


bottom of page