top of page

Mancare de fasole verde cu rosii si usturoi


Trebuie sa va marturisesc ca zilele de vineri, mai ales la momentul cinei, ma prind uneori mai putin pregatita. Este finalul saptamanii de munca, sunt obosita si se cam termina si rezervele de mancare pregatita la mijlocul saptamanii. Anastasia insa nu tine cont si doar ce o auzi "Mama, mi-e foame!". Ala e momentul cand trebuie sa las tot si sa ma apuc de treaba ca altfel stricam prietenia si armonia din casa. :)


Si ce poate fi mai rapid si mai potrivit pentru toata familia, mare consumatoare de fasole verde in general, decat o mancare de fasole verde cu rosii si usturoi?! Se face super rapid daca ai la indemana fasole congelata, e potrivita pentru toata familia, inclusiv pentru copii incepand cu varsta de 7 luni (momentul cand eu am introdus rosia in alimentatia Anastasiei) si este si super gustoasa. Mai mult, in functie de cate persoane sunt la masa, ceea ce ramane poate fi folosit a doua zi ca si garnitura la masa de pranz.

Ingrediente
  • 1 kg fasole verde

  • 2 cepe

  • 10 catei de usturoi

  • 1 cutie mica de rosii cuburi sau intregi (450 gr)/4 rosii proaspete taiate cuburi

  • piper

  • boia de ardei dulce

  • sare (optional)

Modul de preparare

Curata ceapa si usturoiul, spala-le si toaca-le marunt.

Daca nu ai la dispozitie fasole congelata, ci proaspata, atunci curata si spalata fasolea verde, iar apoi o rupi in bucati de lungime potrivita.

Intr-o cratita adanca incingi uleiul (apa), adaugi ceapa si o lasi la foc potrivit in uleiul incins pana devine sticloasa, aproximativ 5- 8 minute, amestecand din cand in cand. Daca ti se pare ca se prinde de cratita, adauga o jumatate de canita de apa.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugi fasolea verde congelata, o jumatate de cana de apa, piper, boia de ardei dulce si sare (optional). Acesta e momentul in care eu acopar cratita cu un capac ca sa se inmoaie mai repede fasolea congelata. Lasi pe foc cam 5 minute, amestecand din cand in cand. In cazul in care folosesti fasole proaspata, timpul de fierbere e mai ridicat cu aproximativ 10 - 15 minute.

Adaugi rosiile peste fasole, cu tot cu sosul lor, usturoiul tocat si mai lasi la fiert, la foc mic, pana ce da un clocot, fasolea se inmoaie si cantitatea de lichid scade, aproximativ 10-15 minute. Nu uita sa amesteci din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

In cazul in care folosesti rosii proaspete, acestea se adauga impreuna cu o cana de apa in cratita.

Cand a ajuns la consistenta dorita, opresti focul si o poti servi la calda sau chiar la temperatura camerei.

Pofta buna!

Comments


bottom of page