top of page

Morcovi cu susan


Acum multa vreme am descoperit, pur intamplator, o rețetă de morcovi cu susan negru si ghimbir a lui Gwyneth Paltrow care m-a surprins plăcut. Mi-a plăcut într-atât încât am adaptat-o la o versiune babyfriendly și o pregătesc ori de câte ori am ocazia. În plus, îmi e cu atât mai dragă cu cât, venind părinții mei în vizită, i-am pus în fața faptului împlinit și le-am pregătit și lor, ei adepți ai bucătăriei tradiționale. Mare mi-a fost suprinderea ca la un moment dat mama să mă și întrebe cum i-am pregătit pentru că i-au plăcut.

Așa că dacă vrei un fel în sine pe care să îl servești cu șalată sau o garnitură rapidă și sănatoasă, atunci această rețetă de morcovi este o opțiune ce merită luată în calcul. În plus, ai varianta să îi pregătești într-o variantă super #babyfriendly eliminând sosul de soia și trasul în ulei, gustul fiind la fel de plăcut.

Ingrediente
  • 2 linguri ulei de măsline

  • 2 lingurițe ghimbir proaspăt (opțional)

  • 4 - 6 morcovi

  • 1 linguriță semințe de susan, preferabil negru, însa poți folosi și din cel alb

  • 1 linguriță sos de soia (opțional)

  • 1 linguriță ulei de susan (opțional)

  • un praf chilli (opțional)

Modul de preparare

Ingredientele trecute ca și opționale se adaugă în funcție de gustul și vârsta celor care vor mânca din preparat. De exemplu, în cazul meu, dacă ii pregătesc și pentru Anastasia, elimin sosul de soia, sarea si praful de chilli, cele doua din urmă putând fi adăugate la final, direct în farfurie. La fel, dacă dorești să îi pregătești pentru adulți, însă vrei să fie cât mai sănatoși sau pur și simplu nu ai la indemână, înlocuiești sosul de soia cu sare.


Se curăță morcovii, se spală și se taie bastonașe.


Încinge uleiul de măsline într-o tigaie neaderentă, pe foc iute.

Adaugă ghimbirul tocat și sotează-l, pentru a aromatiza uleiul. După aproximativ 30 secunde, scoate ghimbirul din tigaie pentru că altfel se va arde și va infleunța gustul final.


După ce ai scos ghimbirul, adaugă bastonașele de morcovi și amestecă-i în ulei. Adaugă imediat 1/4 cană de apă și un praf de sare (opțional), amestecă din când în când și lasă-i să fiarbă, pe foc mediu, până ce se evaporă apa și morcovii se înmoaie, aproximativ vreo 5-7 minute. Pentru copiii mai mici, recomand ca după ce ai adăugat apa, să adaugi un capac pentru aproximativ 5 minute astfel încât morcovii să se înmoaie mai mult. După cele 5 minute, dacă îi dorești puțîn mai moi, mai adaugă puțină apă.


Când apa s-a evaporat și morcovii s-au înmuiat, adaugă uleiul de susan, sosul de soia și semințele de susan. Mai lasă 1 minut pe foc după care îi poți servi.


Sunt la fel de buni fie că îi servești fierbinți, la temperatura camerei sau chiar reci.


Poftă bună!

Comments


bottom of page