top of page

Pasca cu branza dulce si stafide fara zahar si fara aluat


Trebuie să mărturisesc că pasca a apărut în meniul de Paște la familiei mele undeva mai târziu, mama și bunica pregătind, de cele mai multe ori cozonac, plus celelalte preparate tradiționale.

Cert este că atunci când au făcut prima data, pentru mine a fost dragoste la prima degustare pentru că îmi place combinația de brânză dulce cu stafide și coajă de lămâie.


Un lucru însă pe care l-am observat de la an la an este că, deoarece aveam și cozonac pe masă, când ajungeam la pască mâncam numai umplutura, lăsând deoparte aluatul. Inclusiv anul trecut s-a întâmplat același lucru așa că anul acesta am decis să pregătesc pască fără aluat, cu atât mai mult cu cât și Anastasia preferă umplutura în defavoarea aluatului.

Astfel, acestă rețetă este una #babyfriendly, nu conține zahăr, fiind îndulcită cu sirop de arțar sau numai cu fructe, putând fi astfel consumată și de către bebeluși începând cu vârsta de 8 - 9 luni.

Ingrediente

Pentru o pască cu diametrul de 20 - 22 cm

  • 700 gr brânză de vaci

  • 4 ouă

  • 4 linguri amindon/făină

  • Un vârf pudră de vanilie

  • 1 linguriță coajă de lămâie/portocală

  • 8 linguri sirop de arțar (SAU 2 banane bine coapte și 6 curmale tocate SAU 6 linguri green sugar)

  • 150 gr stafide

Modul de preparare

Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă.


Adaugi pe rând gălbenușurile, continuând să amesteci cu mixerul.


Dacă decizi să folosești sirop de arțar, îl adaugi peste ouă și amesteci tot cu mixerul. Dacă optezi pentru banane și curmale, atunci bananele le faci piure și le încorporezi cu o spatulă, iar ulterior adaugi și curmalele tocate.


Continui să adaugi brânza, amidonul, vanilia, coaja de lămâie și stafidele și să le încorporezi cu ajutorul unei spatule.


Evită să amesteci energic în compoziție întrucât la final nu va mai fi aerată.


Toarnă compoziția într-o formă de copt, preferabil cu marginile detașabile, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și tapetată cu făină sau griș.


Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 45 - 50 minute, până ce devine maronie pe margini, iar mijlocul este ușor gelatinos, nu moale.


Când este gata, scoți tava din cuptor și lași pasca să se răcească în tava înainte de a o tăia.


Spor la prăjiturit!

Comments


bottom of page