top of page

Paste cu sos de dovlecel



Aceasta reteta de paste am invatat-o de la o doamna tare draga mie si familiei mele care locuieste in Italia de multi ani si care ne surprinde de fiecare data placut atunci cand vine in tara. Ea este cea care ne-a pregatit-o pentru prima data si mi s-a parut initial interesanta pentru ca nu mai intalnisem pana atunci aceasta combinatie, dar si gustoasa.


Aceasta reteta este una dintre cele mai simple pe care o stiu si, pe cat e de simpla, pe atat e de gustoasa, plus ca mie mi-a ramas in minte fiind si pentru prima data cand Anastasia chiar a mancat pastele, pana la acel moment incercand eu sa ii ofer cu diverse sosuri de fructe sau de legume. Acesta este si motivul pentru care poza de prezentare este a castronelului ei cu paste de la acel moment.

Ingrediente
  • 200 grame de paste

  • 2 - 3 cartofi

  • 2 dovlecei

  • 200 - 300 gr parmezan / cascaval ras

  • Ulei de masline

  • Piper

  • Oregano

  • Busuioc

  • Sare (optional)

Modul de preparare

Se spala cartofii si dovleceii, se taie cuburi de dimensiune potrivita si se pun la fiert in apa cu putina sare (optional).


Separat, se fierb pastele, in functie de tipul de fierbere indicat de producator, in apa cu putina sare (optional) si un strop de ulei de masline. Se poate folosi orice tip de paste (fusilli, tagliatelle, spaghetti, fundite).


Cand pastele sun fierte le iei de pe foc si le lasi in apa pana sunt gata legumele, acoperind oala cu un capac. Astfel ele isi vor mai trage din apa atat cat au nevoie si nici nu se racesc complet.


Cand legumele sunt fierte, scurgi apa de la paste, fara insa a le clati.


Intr-o oala incapatoare, poate chiar in cea in care ai fiert pastele, amesteci pastele cu cartofii si dovleceii cuburi si adaugi 2 - 3 linguri de ulei de masline, parmezan sau cascaval ras, piper, oregano si busuioc.

Daca pastele s-au racit, poti face aceasta operatiune direct pe foc mic, amestecand usor sa nu se lipeasca si nici sa nu strivesti cuburile de legume. Personal adaug sare direct in farfurie.


Suplimentar, dupa ce le pui in farfurie, mai poti presara putin parmezan ras.


Timpul de pregatire este undeva sub 30 minute, iar cantitatile de mai sus sunt aproximate pentru 2 adulti si un copil.


Sper sa iti placa!

Comments


bottom of page