top of page

Peste cu sos de capere si lamaie


La noi în casă a devenit ca un fel de tradiție ca în weekendurile pe care le petrecem acasă să gătesc cel puțîn o dată pește asta pentru că Anastasia mănâncă cu mare plăcere și vreau să îi păstrez acest obicei cât de mult fiind ul aliment pe care și eu, ca și adult, l-am ocolit de multe ori din diverse motive. Acum lucrăm la schimbarea acestui obicei în ceea ce ne privește pe noi ca șî adulți de dragul ei.

De cele mai multe ori când spun pește mă gândesc la un file, în funcție de ceea ce găsesc proaspăt. De această dată am găsit păstrăv somonat la Lidl, locul de unde ne aprovizionăm cu pește frecvent, însă am vrut ceva diferit de rețetele pe care le fac frecvent. Astfel, l-am pregătit cu un sos de capere, unt și lamâie alături de morcovi, fiind o rețetă pe care o poți pregăti inclusiv pentru bebeluși începând cu vărsta de 7 - 8 luni.

Ingrediente
  • 3 fileuri de păstrăv somonat sau orice alt file de pește

  • zeama de la 2 lămâi

  • 20 grame unt

  • 2 linguri capere

  • 4 - 5 morcovi (opțional)

  • piper

  • sare (opțional)

  • amestec de ierburi aromatice (busuioc, tarhon, mentă, oregano - opțional)

Modul de preparare

Într-o crăticioară pui zeama de la 2 lămâi împreuna cu untul, caperele șî un vărf de sare (opțional) și pui pe foc până se topește untul și începe să fiarbă astfel încât gusturile să se întrepătrundă, undeva la maxim 5 minute.


Într-un vas de yena sau o tavă, adaugi fileurile de pește spălate în prealabil. Le condimentezi cu piper, ierburi aromatice și sare (opțional) și adaugi sosul de lămâie cu capere.


Opțîonal, în același vas, poți pune și morcovi tăiați bețișoare, pe care îi condimentezi cu piper și sare (opțional), dacă vrei să pregătești și garnitură simultan.


Acoperi vasul și bagi în cuptor la 180 grade pentru 45 - 50 minute. În ultimele 5 minute, poți lua capacul vasului astfel încăt peștele să prindă o crustă ușoară. Când peștele este gata, poți servi cu morcovi, salată verde sau orice altă garnitură de legume sau chiar orez.


Noi am servit cu morcov și salată verde, iar cum Anastasia mănâncă mai rar salata verde, am tras în unt cu usturoi și un amestec de boabe de mazăre și babycarrot.


Partea și mai frumoasă este că e o masă gustoasă și sănătoasă, potrivită pentru toată familia, inclusiv pentru cei mici, și pentru pregătirea căreia ai nevoie de maxim 10 minute.


Poftă bună!

Comments


bottom of page