top of page

Peste "prajit" care nu e chiar prajit



Daca te gandesti cu nostalgie la pestele prajit pe care il mancai in copilarie, insa eviti sa il prepari din cauza cantitatii de grasime pe care o absoarbe in procesul de preparare, dar si al mirosului puternic pe care l-ar putea produce in casa, atunci reteta asta e pentru tine.


Anastasia a mai crescut, iar placerea ei de a manca peste este neschimbata. As putea sa ii dau zile la rand sa manance peste, carne si fructe uscate si ea nu s-ar plictisi. Insa eu am vrut sa ii ofer si alte feluri de #peste pe langa salau si somon pe care le-a consumat in primele luni de diversificare. Aveam in congelator cateva cotlete de crap, insa recunosc ca nu ma incumetam sa le pun la prajit. Nici nu voiam miros in casa si cu atat mai putin sa le prajesc in ulei pentru ca este unul dintre lucrurile pe care le evit in bucatarie. Asa ca am adaptat reteta pe care o stiam de la mama de peste prajit si am pregatit un #crap la cuptor, in varianta #babyfriendly.


Ingrediente:
  • cotlete de crap

  • ulei de masline

  • sare (optional)

  • piper

  • malai


Modul de preparare:

Pentru inceput am dat drumul la cuptor si l-am setat pe 170 grade, dupa care m-am ocupat de peste.


Am spalat cotletele de crap si le-am sters cu servetele de hartie pentru bucatarie. Ulterior, am uns fiecare bucata cu ulei de masline si le-am condimentat cu sare (optional) si piper. Am dat cotletele de peste prin malai si le-am pus in tava, pe hartie de copt.


Le-am bagat in cuptorul preincaltzit la 170 grade, pe programul cu ventilatie de sus si jos, pentru 30-40 minute sau pana ce crusta a devenit rumena.


Eu am ales sa il servesc cu lamaie si am pregatit langa un piure de mazare si sos tzatzichi. A fost foarte gustos, nu am simtit gustul acela de grasime pe care il intalnesti la preparatele prajite si lucrul care m-a incantat cel mai mult a fost ca, aratand poza mamei, nu i-a venit sa creada ca a fost facut in cuptor si nu prajit. :)

Comments


bottom of page