top of page

Placinta cu urda si ceapa verde



Stiti acele momente cand cumperi urda sau branza de vaci ca sa faci placinta si in timp ce te pregatesti sa o prepari, te gandesti ca poate nu ai avea nevoie de ceva dulce chiar in ziua respectiva? Mie mi s-a intamplat zilele trecute cand voiam sa fac o placinta cu urda si ceva fructe si m-am razgandit pe ultima suta de metri gandindu-ma ca mai potrivita ar fi o placinta "sarata", pe care sa o consumam la cina si chiar micul dejun de a doua.

Cum aveam la dispozitie urda, ceapa verde si ardei, am pregatit aceasta placinta cu urda si ceapa verde care a iesit foarte buna, am consumat-o atat in seara respectiva la cina, alaturi de o salata, cat si a doua zi la micul dejun impreuna cu cateva rosii. Se pregateste usor, poti pune in ea numai urda sau si alte feluri de branza daca ai la dispozitie si copilul le consuma deja (branza de vaci, telemea, gorgonzola, brie) si, bineinteles, ceapa, ardei si chiar si rosii. Din punctul meu de vedere se potriveste inca de la 8 luni daca i-au fost introduse in alimentatie ingredientele de mai jos si nu are alergie la vreunul dintre acestea.

In cea din pozele de mai jos am pus numai urda, fara alte tipuri de branza si nu am adaugat deloc sare. Recunosc ca, personal, am fost incantata de rezultat si, pentru ca imi ramasese o bucatica, am incalzit-o putin si am consumat-o seara la cina. Nu am risipit absolut nimic! :)

Ingrediente

400 gr urda

200 gr alt tip de branza (branza de vaci, telemea, brie, gorgonzolla)

3 oua

125 gr unt la temperatura camerei

5 linguri iaurt

5 linguri gris

2 linguri pesmet

4 fire de ceapa verde

1 ardei kapia (poate fi inlocuit cu orice tip de ardei)

Marar/oregano

Piper

Sare (optional)

Chimen negru / susan negru (optional)


p.s. Da, da, ai vazut bine. In casa avem un hotoman caruia ii plac rosiile! :)

Modul de preparare

Pornesti cuptorul si il setezi la 170 grade.


Tapetezi cu hartie o forma de copt. O alta varianta ar fi sa ungi vasul in care vei pune compozitia si sa tapetezi cu gris / pesmet. Eu am folosit o forma de copt cu fund detasabil, pe care am tapetat-o cu hartie de copt.


Intr-un castron incapator bati oualele cu untul care a stat la temperatura camerei.


Adaugi urda, cel de-al doilea tip de branza si iaurtul si omogenizezi.


Incorporezi grisul si pesmetul cu ajutorul unei spatule.


Toci ceapa, ardeiul si mararul si le adaugi peste amestecul omogen, impreuna cu piperul si sarea (optional).


Pui compozitia in tava de copt, presari cateva seminte de susan sau chimen (optional) si bagi la cuptor la 170 grade pentru 40 - 50 minute, pana ce se rumeneste pe deasupra, facand chiar si testul scobitorii pentru a te asigura ca e facuta bine si la interior.


Asa cum iti spuneam, se potriveste foarte bine cu salata de orice fel sau rosii si castraveti.


Spor la gatit!

Comments


bottom of page