top of page

Pui in crusta de porumb la cuptor


Cunoscut de către cei mai multi dintre noi ca si pui "crispy", pieptul de pui sau curcan în crustă de fulgi de porumb, a devenit popular odată cu intrarea pe piață a restaurantelor de tip fast-food, acesta fiind și motivul pentru care cei mai mulți îl percep ca pe un preparat mai puțin sănătos sau cel puțin cu un aport caloric mai ridicat. Cu puțină voință și imaginație, lucrurile pot sta diferit.

Așa că dacă vrei o variantă sănătoasă a puiului crispy sau a snițelului, atunci pregătirea după rețeta de mai jos este o opțiune validă. Degetelele din piept de pui sau curcan in crusta de porumb la cuptor sunt o alternativa sanatoasa, potrivita atat pentru adulti, cat mai ales pentru copii, inclusiv pentru bebelusi, odată ce ai introdus in alimentație ingredientele din rețetă. #crispychicken #familyfriendly #babyfriendly #vegan #anastasiataste #7months

Ingrediente
  • 1 piept de pui sau curcan

  • 1 ou

  • făină, de preferat integrală

  • 100 grame fulgi de porumb fără adaos de zahăr

  • Oregano

  • Piper (opțional)

  • Boia de ardei dulce/iute (opțional)

  • Sare (opțional)


Modul de preparare

Pornești cuptorul și îl setezi la 180 grade, iar ulterior tapetezi o tavă cu hârtie de copt si stropești cu puțin ulei de masline.


Fulgii de porumb ii pui într-o pungă și ii pisezi cu ajutorul unui sucitor. îi pui într-un castron sau farfurie și, opțional, poți adăuga oregano și/sau alte ierburi, după preferință.


Speli carnea și o tai fâșii subțiri sau după preferință. Opțional, o condimentezi cu sare și piper sau boia.


Dai fâșiile de carne prin făină, apoi prin ou bătut în care poți adăuga un praf de sare (opțional), iar apoi prin fulgii de porumb pisați, respectând ordinea.


Bucățile de pui se pun pe hârtia de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 20 - 30 minute sau până ce crusta este făcută și devine aurie. Timpul de coacere depinde de mărimea bucăților de pui. Ca să te asiguri că e făcut, poți încerca o bucată cu furculița. Dacă furculița intră ușor, atunci si crusta e usor aurie, atunci poți scoate tava din cuptor.


Se pot servi atat calde, cât si la temperatura camerei cu salată, morcovi cu susan sau orice alte legume îti plac.


Poftă bună!

Comments


bottom of page