top of page

Pui la capac


Imi aduc si acum cu drag aminte de carnea de pui pe care o mama o pregatea in cuptor, la capac. Sincer, e gustul copilariei mele cand vine vorba despre carne de pui. Totodata, e si super simplu de facut.

Fie ca vrei sa pregatesti puiul intreg si spatiul din cuptor iti permite, fie ca alegi sa pregatesti bucati de pui, este o reteta pe care merita sa o incerci cel putin o data in viata. Este foarte usor de pregatit, din ingrediente simple, iar carnea iese suculenta si gustoasa. In plus, isi formeaza si un sosulet care iti va incanta papilele gustative.

Ingrediente
  • Un pui intreg sau bucati de pui

  • Ulei

  • Piper

  • Usturoi

  • Boia de ardei dulce

  • Sare (optional)

Modul de preparare

Inainte de a te apuca de pregatirea puiului, iti recomand sa masori inaltimea cuptorului. Verifica daca interiorul cuptorului iti permite sa bagi o oala sau o cratita mai inalta, cu un capac intors invers, pe care asezi puiul. Eu am avut aceasta provocare la un moment dat. :D In cazul in care puiul nu incape, iti recomand sa il tai in bucati mai mari, rezultatul fiind acelasi.


Pornesti cuptorul si il setezi la 180 - 200 grade sau la foc mediu.


Se curata puiul si se spala foarte bine.


Ungi puiul cu ulei, atat la interior, cat si la exterior, dupa care il condimentezi.


Adaugi apa, aproximativ 3/4, in oala cu care ai facut testul la inceput, ii pui capacul intors invers, pui 1 - 2 linguri de ulei sau putina apa, asezi puiul si bagi cu totul in cuptorul preincalzit.


Timpul de gatire difera in functie de marimea puiului/a bucatilor de pui, cert este ca verifici din cand in cand cu o furculita pana cand aceasta intra usor in carne.


Cand puiul este gata, il transferi pe un platou, si il servesti cald alaturi de o salata de sezon sau un piure de legume sau chiar orez, in functie de gusturile fiecaruia.


Pofta buna!

Commentaires


bottom of page