top of page

Pulpe de pui la cuptor


Vinerea e ziua din săptamână în care încerc să termin tot ceea ce aveam pe listă pentru săptămâna în curs așa că petrec destul de puțin timp în bucătărie și am în vedere varianta rapide și sănătoase. Nici ziua de azi nu a făcut excepție, mai ales că am plecat de acasă dis de dimineață și m-am întors abia spre prânz.


Din fericire, în cartierul în care locuiesc există un magazin cu bunătăți după cum și numele o spune, Bunătăți Ardelenești Cosmopolis, unde găsesc, pe lângă multe altele, carne proaspătă de calitate. Și ce poate fi mai simplu de pregătit pentru masa de prânz dacă nu pulpe de pui la cuptor? Partea și mai frumoasă este că gătesc simultan pentru toată familia, inclusiv pentru Anastasia, pulpele la cuptor fiind potrivite și pentru bebeluși începând cu vârsta de 8 luni, în funcție de condimentele folosite. Iar dacă bebe încă nu manâncă bucăți, atunci pot fi pasate cu furculița sau chiar blenduite.

Ingrediente
  • 2 pulpe de pui

  • 300 gr fasole verde (am folosit congelată)

  • 4 cartofi medii

  • Cimbru (preferabil proaspăt)

  • Oregano

  • Boia de ardei dulce

  • Sare (opțional)

  • 5 căței de usturoi

  • 2 - 3 linguri ulei de măsline

Modul de preparare

Speli bine pulpele, le tamponezi cu un șervet de bucătărie și le pui într-un tavă sau vas de yena în care ai pus înainte 1 lingură ulei de măsline.


După ce ai așezat pulpele, adaugi în același vas cartofii spălați și tăiăți în patru, fasolea verde și cățeii de usturoi tăiați pe jumătate.


Stropești cu ulei de măsline și adaugi condimentele. Sarea este opțională și o adaugi direct în farfurie dacă gătești simultan și pentru copii sub 2 ani.


Acoperi vasul cu folie de aluminiu și bagi în cuptor, la 210 grade (aer circulant) sau foc mediu spre mare pentru 70 - 90 minute. Carnea este făcută atunci când furculița intră ușor în pulpă. Când am mai rămas 5 minute din timpul de gătire, poți înlătura folia de aluminiu pentru a se rumeni puțin.


Se servește cald, iar dacă adaugi și o salată de ardei copți lângă, este prânzul perfect pentru mesele în familie sau alături de prieteni.


Poftă bună!

1 comment

1 Comment


Dorina Costin
Dorina Costin
Aug 31, 2022

Buna, tocmai ce am mancat bunatatea asta! A iesit ff gustos, multumesc mult pt aceasta reteta! Multe succese in continuare!

Like
bottom of page