top of page

Quesadilla cu avocado



Pentru zilele in care nu mancam carne, pregatesc preparate rapide, mai ales seara. Daca nu facem o salata, atunci quesadilla sau wrap cu legume este una dintre optiuni, mai ales pentru Anastasia care este in crestere si are nevoi nutritionale variate comparativ cu ale unui adult.


Daca iti doresti sa pregatesti ceva pentru cina, si iti plac rosiile si avocado, atunci quesadilla cu avocado este o optiune potrivita pentru intreaga familie, inclusiv pentru copiii mici incepand cu varsta de 7- 8 luni, in functie de momentul in care incep sa consume gluten. Unde mai pui ca daca inlocuiesti mozzarella cu o branza vegetala, poate fi chiar un preparat de post?

Ingrediente
  • 2-3 lipii (tortilla)

  • 1 avocado bine copt

  • 100 gr mozzarella/branza vegetala

  • 1 ardei gras

  • Piper

  • Sare (optional)

  • 1 lamaie

Modul de preparare

Da mozarella/branza vegetala pe o razatoare.


Spala avocado, taie-l pe jumatate, scoate-i samburele, iar cu ajutorul unei linguri scoate-o pulpa din coaja si pune-o intr-un castron.


Piseaza avocado pana devine ca un piure si adauga zeama de la o jumatate de lamaie pentru a nu se oxida.


Toaca ardeiul si rosiile in cubulete mici si adauga-le peste piureul de avocado, impreuna cu condimentele.


Cand amestecul este gata, te poti ocupa de umplerea lipiilor. Pe jumatate din lipie pui mozarella razuita, iar apoi 3 linguri din amestecul de avocado si legume, iar deasupra din nou mozarella.


Pliezi lipia pe jumatate, acoperind cu partea goala, partea care are legume si mozarella, apasand bine. Continui in acest fel pana ce umpli toate lipiile. Daca iti mai ramane din amestec, nu e nicio problema pentru ca il vei servi langa.


Cand ai terminat de umplut lipiile, aprinzi focul si intr-o tigaie pe care ai uns-o cu ulei, pui fieacare lipie umpluta, lasand-o 2 minute pe fiecare parte, cat sa se topeaza mozarella.


Dupa ce ai prajit fiecare lipie, le pui pe un fund si tai fiecare lipie in 4 felii egale.


Le poti servi langa o salata sau masline sau orice alta leguma.


Pofta buna!

Comments


bottom of page