top of page

Rulouri cu carne si mozzarella la cuptor


Povesteam acum ceva timp pe pagina de Facebook că am fost în vizită la o doamnă tare drăguță, care gătește fabulos și care a locuit o perioadă în Italia unde a învățat diverse preparate diferite de cele clasice. Printre altele, ne-a pregătit rulouri cu carne la cuptor care Anastasiei i-au plăcut tare mult.


Pentru pregătirea lor poți folosi piept de pui sau de curcan sau chiar pulpă de porc. Personal am folosit piept de pui.

Au iesit super bune si pot fi combinate cu diverse piureuri de legume sau cu salate. Sunt numai bune pentru masa de pranz, inclusiv pentru cei mici începând cu vârsta de 10 luni.

Ingrediente
  • 600 gr piept de pui (curcan / pulpă de porc)

  • 200 - 300 gr mozzarella rasă / gouda

  • căteva roșii uscate - folosite pentru noi

  • 4 -5 roșii cherry folosite pentru rulourile pregătite pentru Anastasia

  • sos pesto - opțional

  • mortadella cu fistic - pentru rulourile pentru adulți

  • condimente (piper, oregano, busuioc, sare - opțional)

  • 2-3 linguri ulei de măsline pentru uns tava

Modul de preparare

Începi prin a pregăti carnea. O speli, o feliezi subțire și o bați ca pentru șnițele. Eu am pus pe fiecare bucată de carne o folie alimentară în timp ce am batut-o cu ciocanul pentru șnițele astfel încât procesul să fie mai ușor și carnea să nu se rupă.


După ce pregătești carnea, o condimentezi și pe fiecare bucată adaugi mozzarella rasă, o felie de mortadella ( numai pentru adulți), sos pesto (opțional și numai pentru adulși sau copiii mai mari), iar în mijloc pui roșii proaspete sau uscate. Rulezi carnea sub formă de rulos, iar dacă e nevoie, prinzi ușor cu o scobitoare.


Pregătești toate rulourile, iar apoi le pui în tava în care ai pus ulei de măsline și bagi în cuptor la 180 grade aproximativ o oră, până ce devin ușor rumene. Ca să eviți uscarea excesivă, recomand ca în prima parte a timpului de gătire să acoperi tava cu folie de aluminiu dacă nu are capac precum vasele de yena.


Când rulourile sunt gata, le servești cu piureuri de legume, salată verde sau rucola sau chiar salată de ardei copți așa cum am optat noi. Garnitura aleasă depinde de gusturile și preferințele fiecăruia.


Spor la gătit!

Comments


bottom of page