top of page

Supa crema de broccoli si rucola


In ceea ce o priveste pe Anastasia, dar si pe mine, supele crema sunt o varianta pentru cina sau chiar pranzul de a doua zi cand o combin cu branza sau ou. Cum zilele trecute am preferat sa stam mult afara la joaca, am ales sa fac aceasta supa crema, ea fiind si iubitoare de broccoli.

Asa ca daca esti in cautarea unei cine rapide sau a unei supe pe care sa o servesti la pranz, supa crema de broccoli poate fi o optiune. In plus, daca o lasi putin mai groasa, poate fi servita si bebelusilor incepand cu varsta de 7 luni. Stiu ca aici parerile sunt impartite, insa in cazul nostru, cartoful si broccoli au fost recomandate a fi introduse in alimentatie dupa 7 luni, putand da tendinta de balonare. Este o supa care se pregateste usor, din ingrediente putine.

Ingrediente
  • 600 gr broccoli congelat sau 2/3 buchetele proaspat, in functie de marime

  • 2 cartofi albi de dimensiune potrivita

  • 2 morcovi

  • Piper

  • Busuioc

  • Sare (optional)

  • 3 linguri ulei de masline

  • O mână de rucola

Modul de preparare

Cartofii si morcovii se curata de coaja, se spala bine, dupa care se taie cubulete si se pun la fiert in 3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se adauga sare (optional).


Se lasa la fiert timp de 20-30 de minute sau pana ce furculita intra relativ usor atat in cartof, cat si in morcov, dupa care se adauga si broccoliul congelat si se mai lasa la fiert cam 8 - 10 minute din momentul in care apa clocoteste din nou.


Cand legumele sunt fierte, le dai deoparte de pe foc si le lasi sa se raceasca putin. Pui apoi legumele in blender, uleiul de masline, sare (optional), piper si 2 - 3 polonice din apa in care au fiert legumele. La final adaugo si o mana generoasa de rucola proaspata. Le blendezi si continui sa adaugi din zeama pana ce ajungi la consistenta dorita.


Daca doresti, o poti servi si cu parmesan sau cascaval ras sau mozzarella sau ou fiert. In plus, ca orice supa crema, o poti servi alaturi de crutoane, depinde numai de tine sa faci alegerea care ti se potriveste.


Pofta buna!

Comments


bottom of page