top of page

Supa crema de broccoli


Anastasia e mare fan broccoli, iar eu nu pot decât să mă bucur. Și cum, de ceva vreme, ori de câte ori avem ocazia, optăm pentru o cină ușoară, am pregătit o supă cremă de broccoli foarte simplă, numai bună pentru serile în care îți este foame și vrei o cină rapidă și sănătoasă.


In preparate folosesc broccoli proaspăt sau congelat, în supe sau de cele mai multe ori ca și garnitură pentru pește, așa că am mai tot timpul o pungă de broccoli în congelator. Această supă este potrivită și pentru bebeluși încă de la vârsta de 6 luni, conținând ingrediente puține.

Ingrediente
  • 400 - 450 gr broccoli congelat

  • 2 bucăți păstârnac de dimensiune potrivita

  • Piper

  • Oregano

  • 3 linguri ulei de masline

  • Sare (opțional)

Modul de preparare

Cureți păstârnacul de coajă, îl speli bine, după care îl tai cubulete si îl pui la fiert in 3 litri de apă. Cand incepe sa fiarbă, poți adăuga sare (opțional și nerecomandat copiilor sub 2 ani).


Lași la fiert timp de 20 - 30 minute sau pana ce furculita intra relativ ușor în el, după care adaugi broccoli și mai lași la fiert cam 8 - 10 minute din momentul in care apa clocotește din nou.


Cand legumele sunt fierte, le dai deoparte de pe foc și le lași sș se rșcească puțin. Pui apoi legumele în blender, uleiul de masline, sare (opțional), oregano, piper si 2 - 3 polonice din apa în care au fiert legumele. Le mixezi și continui să adaugi din zeamă până ce ajungi la consistența dorită.


Se servește caldă, cu parmezan, semințe sau crutoane.


Pofta buna!

Comments


bottom of page