top of page

Supa crema de telina



Cred ca in ceea ce priveste supele crema, lumea ar putea fi impartita in doua. Cei care iubesc supele crema, si cei care se situeaza la polul opus. Imi place sa cred ca daca ai ajuns in aceasta pagina, te pozitionezi in prima categorie. :)


Si atunci, ce faci cand nu stii ce sa faci? Personal as raspunde o supa crema de telina pentru ca se pregateste rapid, nu necesita multe ingrediente si poate fi consumata imediat sau chiar si dupa ce se raceste putin, in functie de preferinta. Ca sa nu mai zic ca o poti pregati cu o zi inainte ca sa ai masa deja pregatita cand ajungi acasa dupa o zi plina.


Ingrediente
  • 2 teline potrivite ca marime

  • 2-3 cartofi

  • Piper

  • Sare (optional)

  • Ulei de masline

  • Zeama de lamaie


Modul de preparare

Telina si cartofii se curata de coaja, se spala bine, dupa care se taie cubulete si se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie pentru a nu isi schimba culoarea din cauza oxidarii. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si se adauga sare (optional).


Se lasa la fiert timp de 30-40 de minute sau pana ce furculita intra usor atat in telina, cat si in cartof. Daca se formeaza spuma pe durata fierberii (ceea ce se poate intampla de la telina), se aduna cu un spumar si se arunca.


Cand legumele sunt fierte, le dai deoparte de pe foc si le lasi sa se raceasca putin. Pui apoi legumele in blender, uleiul de masline, sare, piper si 2 polonice din apa in care au fiert legumele. Le dai la blender si continui sa adaugi din zeama pana ce ajungi la consistenta dorita.


Daca doresti, o poti servi si cu parmesan sau cascaval ras sau cu ou fiert. Ti s-ar putea parea cel putin ciudata combinatia, insa iti spun ca e delicioasa si poate inlocui cu succes masa de pranz.


In plus, ca orice supa crema, o poti servi alaturi de crutoane sau focaccia pentru care vei gasi in curand si retetele disponibile pe blog.

Comments


bottom of page